Frisse amandelcake met citroen

Deze lekkere luchtige cake wil je proeven! Lekker fris door de citroen, niet te zoet (al kan je dat natuurlijk aanpassen ;) )

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 350 gr meel
  • 10 gr bakpoeder
  • 15 gr amandelschilfers
  • 40 gr eiwitpoeder vanille
  • 2 eieren
  • 150 gr magere kwark
  • 50 ml melk naar keuze
  • 15 ml zoetstof of agavesiroop
Recept voor ongeveer 12 stukjes
Verwarm de oven op 180 graden Rasp de schil van de citroen en houd apart. Pers het sap uit een halve citroen. Meng alle droge ingrediënten in een kom (behalve de amandelschilfers) voeg de natte ingrediënten toe en roer goed door. Hak de citroenrasp fijn en roer het door je deeg. Leg wat bakpapier in je cakevorm en giet het mengsel erin. Verdeel de amandelschilfers erover en bak je cake in zo´n 35 tot 45 minuten gaar en licht bruin. Smakelijk!

Voedingswaarden per stukje

88 kcal 
12 gr koolhydraten 
5 gr eiwitten 
2 gr vet 


FruityFit