Groene shakshuka
Dit recept is:
Vegetarisch

Groene shakshuka

Dit traditioneel Tunesisch recept wordt normaal met tomatensaus gemaakt en die is súper lekker 😁 Maar...🤭 Stiekem vind ik deze groene variant nóg lekkerder! 🌱 Groene groenten zijn ook nog eens échte vitaminebommen 🎉 Je vindt in alle groenten met een groene kleur, Chlorofyl terug. Chlorofyl is súper gezond!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 el vloeibare plantaardige boter
  • 100 gr doperwtjes (diepvries)
  • 1 pak spinazie met room (diepvries)
  • 1/2 courgette
  • 3 eitjes
  • Gehakte peterselie
Shakwatte?
Stoof de ui aan in de boter, doe de courgette en erwtjes erbij. Ontdooi in een ander potje de spinazie en voeg die dan ook toe. Kruid met peper en zout. Laat zachtjes even pruttelen. Breek de eitjes erin en laat ze zachtjes garen onder een deksel. Werk af met de peterselie. Smakelijk!

VOEDINGSWAARDEN 360 kcal Koolhydraten: 21 gr Eiwit: 18 gr Vet: 20 gr

FruityFit