Lente salade met gerookte zalm, asperges en ei
Dit recept is:
Lactosevrij

Lente salade met gerookte zalm, asperges en ei

Naar de lente toe heb ik s'avonds steeds minder behoefte aan een warme maaltijd. Met deze salade heb je toch een lekkere voedzame maaltijd op tafel! Lekker licht en toch vullend genoeg.

Ingrediƫnten

  • 50 gr jonge sla mix
  • 50 gr rucola
  • 500 gr witte asperges
  • 2 gerookte zalm moten (+-150gr per stuk)
  • 1 rode ui
  • 1 handje kerstomaatjes
  • 2 grote of 3 kleine eitjes
  • 200 gr doperwtjes (diepvries)
  • Peper en zout
  • Sap van 1/2 citroen
  • Dille
Heerlijk voedzaam en fris!
Schil en kook de asperges beetgaar. Laat afkoelen. Kook ook de doperwtjes beetgaar, spoel ze met koud water om de kleur te behouden. Kook ook de eitjes, ik houd van tussen zacht en hard gekookt maar kook ze gerust hoe jij ze het liefst eet. Snijd de rode ui in fijne reepjes en de kerstomaatjes in partjes. Doe deze al in een diepe schaal en kruid met peper en zout. Doe het sap van de citroen erbij. Verdeel de salade erbij en hussel het geheel even door elkaar. Snijd de asperges in grote stukken en verdeel deze samen met de erwtjes over de sla. Hussel nog eens door elkaar. Breek de gerookte zalm in stukken en snijd de eitjes doormidden verdeel ze over de salade. Kruid af met dille.

Ik at er enkele geroosterde boterhammen bij, n stokbroodje of krieltjes zijn er ook lekker bij. Smakelijk!

VOEDINGSWAARDEN (zonder brood) 551 kcal Koolhydraten: 21.5 gr Eiwit: 47 gr Vet: 27.5 gr

FruityFit